VIDEO: Jessica Henneman over Scrum

Agile wordt steeds populairder. Dit komt omdat deze manier van flexibel werken de risico’s verminderd en een stuk effectiever is dan de reguliere manier van werken. Helaas wordt Agile in de praktijk niet altijd op de juiste manier ingezet, waardoor het soms een behoorlijke kostenpost blijkt te zijn. Als gecertificeerd Agile Coach en Scrum Master vertel ik in het interview met 3M hoe Scrum het beste werkt en of het een hype of trend is.

De Agile Scrum methode

Onder Agile vallen een aantal frameworks, zoals Scrum. De kern van Scrum is een multidisciplinair en zelforganiserend team. Jessica zorgt er als Scrum Master voor dat dit framework op de juiste wijze wordt ingezet, dat elk teamlid betrokken is bij het plannen, dat blokkades worden weggewerkt en dat de communicatie tussen opdrachtgever en ontwikkelteam goed gaat.

De afgelopen jaren is het gebruik van de Agile Scrum methode enorm toegenomen. Zowel in het MKB als binnen grote bedrijven. Het wordt vaak gehanteerd wanneer er nog veel onzekerheid is in het productieproces. Met Scrum wordt gewerkt in sprints (periodes van ongeveer twee tot vier weken), waardoor tijdig kan worden ingespeeld op bijvoorbeeld veranderingen of tegenslagen.

3M en Scrum

De Post-it® Notes memoblaadjes is het bekendste product van 3M dat dagelijks wordt gebruikt. Deze beroemde gele plakkende briefjes zijn niet meer weg te denken bij Agile Scrum! Daarnaast levert 3M diverse kantoorartikelen, persoonlijke beschermingsmiddelen en toebehoren voor diverse gereedschappen.

Wil je meer informatie over Agile Scrum of wil je ‘Jessica’s Scrum Master training’ volgen? Neem dan contact op met Sloterplas Management via telefoonnummer +31 (0)20 261 54 74 of via e-mailadres info@sloterplas-management.nl.