Adviseur en Consultant2023-02-09T10:00:00+00:00
  • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Externe Adviseur en Consultant

Adviseur en Consultant

Ik ben Jessica Henneman. Ik heb jarenlange ervaring als consultant en heb diverse internationale certificeringen. Zo pak ik elke probleemstelling met veel enthousiasme en professionaliteit aan. Het is mijn missie om ieder bedrijf dat dreigt stil te staan, te helpen met groeien door middel van waardevolle adviezen en het implementeren hiervan. Enkele kernwoorden die bij mij passen zijn vakmanschap, betrouwbaar, continuïteit, loyaliteit en enthousiasme.

Ben ik, Jessica Henneman, de perfecte match als adviseur of consultant? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier voor een kennismaking.

Waarom een adviseur en consultant waardevol is?

Zowel kleine als grote ondernemingen lopen op een gegeven moment tegen het punt aan dat ze stil blijven staan. En stilstand is niet wenselijk, want stilstand betekent achteruitgang! Een externe adviseur en consultant kan dan van waardevolle betekenis zijn voor jouw bedrijf. Als consultant en adviseur heb ik vele bedrijven op dit punt geholpen. Mijn tip: ‘Laat om de zoveel maanden een externe adviseur een blik op jouw bedrijf werpen, zodat problemen al vroeg kunnen worden opgespoord of zelfs worden opgelost voordat ze bestaan.’ Bovendien kan een consultant worden gebruikt als aanvulling op interne vacatures, waarbij twee vliegen in één klap worden geslagen.

De voordelen van een externe adviseur

Een externe adviseur en consultant biedt vele voordelen voor een bedrijf. Zo zal ik problemen waarnemen, voordat ze er überhaupt zijn. Dit bespaart jouw bedrijf ontzettend veel geld, tijd en moeite. Daarnaast biedt een externe consultant een objectieve en onafhankelijke kijk op de situatie, waardoor bepaalde pijnpunten goed in kaart kunnen worden gebracht. Veelal vinden ondernemers het lastig om zelf te bepalen waar een knelpunt zit. Het is moeilijk om van jezelf aan te geven waar jouw zwakte ligt en waaraan moet worden gewerkt. Een extern persoon als ik heeft geen ‘last’ van emotionele prikkels en heeft daardoor minder vooroordelen bij gevoelige kwesties.

Wil je een externe adviseur een blik laten werpen op jouw onderneming zodat problemen al vroeg kunnen worden opgespoord? Of wil je een consultant inzetten om interne vacatures op te vullen? Vraag dan gerust om hulp via onderstaand formulier.

De taken van een adviseur en consultant

Een adviseur of consultant adviseert bij problemen of attendeert op punten waar verbetering noodzakelijk is. Om een goed en professioneel advies te kunnen geven, begin ik als adviseur eerst met observeren en analyseren. Juist doordat ik objectief ben, kan ik een eerlijk en helder beeld krijgen van de organisatie en de eventuele knelpunten en/of verbeterpunten in kaart brengen. Om een volledig overzicht van alles te krijgen, bekijk ik het bedrijf, de interne organisatie en analyseer ik de externe omgeving. Door deze observatie en analyse kan ik een duidelijk overzicht maken van waar de sterkten (Strenght) en zwakten (Weaknesses) liggen in relatie tot de kansen (Opportunities) en bedreigingen (Threats) uit de omgeving. Je zou kunnen zeggen dat ik je help bij het opstellen en uitwerken van de SWOT-analyse. De kerntaken van een adviseur/consultant kun je onderverdelen in deze deelgebieden:

Sterkten (Strenght)

Waar liggen de sterkten van het bedrijf? Ieder bedrijf heeft wel bepaalde punten waarop het uitblinkt. Bij een grondige interne analyse komen deze sterkten naar boven en kunnen deze goed in kaart worden gebracht. Het ligt voor de hand dat je juist de sterke punten graag vertelt in de marketingcommunicatie naar de klanten.

Zwakten (Weaknesses)

Ook zal bij de interne analyse naar boven komen waar het bedrijf juist niet goed in is. Wat zijn de zwakten van het bedrijf? Waar liggen de verbeterpunten en knelpunten? Doordat ik als adviseur en consultant geen emotionele band heb met het bedrijf en de medewerkers is het voor mij gemakkelijker om ook deze zaken objectief te benoemen.

Kansen (Opportunities)

Ik help je bij het verder uitwerken van jullie mogelijkheden. Zo zal ik zorgen voor het vergroten van jullie naamsbekendheid, doe ik voor jullie aan acquisities en zal ik helpen bij het schrijven van offertes.

Bedreigingen (Threaths)

Waar zitten de bedreigingen? Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan bepaalde punten die je concurrentie beter doet en die dus op termijn een gevaar kunnen gaan vormen voor jouw organisatie. Het is ook belangrijk om dit helder voor ogen te krijgen.

Strategische opties

Ik zal voor jullie al deze punten tegenover elkaar zetten en uit deze confrontaties komen dan nieuwe strategische opties naar voren. Als adviseur en consultant bedenk ik creatieve oplossingen en geef hierover advies. Ik zal deze oplossingen uitwerken in een concreet actieplan met adviezen en aan de hand hiervan help ik het advies te implementeren in de organisatie.

Wil je gebruik maken van een adviseur of consultant die je helpt bij het opstellen en uitwerken van een SWOT-analyse? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem spoedig contact met je op.

Het actieplan

Met name het uitwerken van het actieplan is voor een onderneming vaak lastig. Er valt tegenwoordig uit zoveel te kiezen dat een ondernemer als snel door de bomen het bos niet meer ziet. Want hoe moet je dat nu aanpakken als één van de oplossingen en plannen is om social commerce in te gaan zetten. Om te beginnen dien je aan een aantal belangrijke regels te houden. Daarnaast moet de content duidelijk in het oog springen. De concurrentie is immers erg groot. Uiteraard is het van belang dat je echte feiten deelt en geen onzin plaats. Daar zit je doelgroep niet op te wachten. De meningen en ervaringen van andere klanten zijn vaak doorslaggevend voor nieuwe klanten, dus zorg dat je daar ook aandacht aan besteed. Je ziet het, er moet aan een heleboel worden gedacht.

De implementatie

Maar ook de keuze van de verschillende social media kanalen is tegenwoordig enorm en de ontwikkelingen hiervan gaan razendsnel. Als adviseur en consultant hou ik dat allemaal voor je in de gaten. Het idee wordt in een project “gegoten” en ik begeleid dit helemaal.
Als projectmanager neem ik de volgende taken en verantwoordelijkheden op me. Ik communiceer de voortgang van het project met de opdrachtgever. Ik zorg dat de randvoorwaarden van het project vastliggen. Ik help bij het ontwerp, het maken van de planning, ik begeleid de uitvoering en bewaak de voortgang van het project. Ik zorg ervoor dat het team gemotiveerd en scherp blijft. Daarnaast kan ik trainingen geven aan en knowhow delen met de medewerkers over die betrokken zijn bij het project.

Wil je ook meer klanten? Heb je nog geen consultant in jouw onderneming, of is momenteel deze functie onderbezet door ziekte of verlof? Ik kan als professionele adviseur jouw bedrijf gegarandeerd laten groeien! Neem via onderstaand formulier contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant