Adviseur en Consultant2020-03-31T10:13:58+00:00
  • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Externe Adviseur en Consultant

Zowel kleine als grote ondernemingen lopen op een gegeven moment tegen het punt aan dat ze stil blijven staan. En stilstand is achteruitgang! Een externe adviseur en consultant kan dan van waardevolle betekenis zijn voor jouw bedrijf. ik heb als consultant en adviseur vele bedrijven op dit punt geholpen. Mijn tip: ‘Laat om de zoveel maanden een externe adviseur een blik op het bedrijf werpen, zodat problemen al worden opgelost voordat ze bestaan’.

De taken van een adviseur en consultant

Een adviseur of consultant adviseert je bij problemen of attendeert je op punten van verbetering. Om een goed en professioneel advies te kunnen geven, begin ik als adviseur eerst met observeren en analyseren. Juist doordat ik objectief ben, kan ik een eerlijk en helder beeld krijgen van de organisatie en de eventuele problemen of verbeterpunten in kaart brengen. Ik heb een aantal kerntaken als adviseur/consultant:

  • Ik zorg voor naamsbekendheid, doe aan acquisitie en schrijf offertes.
  • Ik doe onderzoek naar verbeterpunten en knelpunten.
  • Ik bedenk creatieve oplossingen en geef advies.
  • Ik help het advies te implementeren in de organisatie.

De voordelen van een externe adviseur

Een externe adviseur en consultant biedt vele voordelen voor een bedrijf. Zo zal ik problemen waarnemen, voordat ze er überhaupt zijn. Dit bespaart jouw bedrijf ontzettend veel geld, tijd en moeite. Daarnaast biedt een externe consultant een objectieve en onafhankelijke kijk op de situatie, waardoor bepaalde pijnpunten goed in kaart kunnen worden gebracht. Veelal vinden ondernemers het lastig om zelf te bepalen waar een knelpunt zit. Een extern persoon als ik heeft geen ‘last’ van emotionele prikkels en heeft daardoor minder vooroordelen bij gevoelige kwesties. Bovendien kan een consultant worden gebruikt als aanvulling op interne vacatures, waarbij twee vliegen in één klap worden geslagen!

Ik heb jarenlange ervaring als consultant en heb diverse internationale certificeringen. Zo pak ik elke probleemstelling met veel enthousiasme en professionaliteit aan. Het is mijn missie om ieder bedrijf dat dreigt stil te staan te helpen met groeien door middel van waardevolle adviezen en het implementeren hiervan.

Vakmanschap, betrouwbaar, continuïteit, loyaliteit en enthousiast zijn enkele kernwoorden die bij Jessica passen. Is Jessica Henneman de perfecte match als adviseur/consultant? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Contact
Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties