Campagnemanager2023-02-09T10:00:32+00:00
  • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Campagnemanager

Wil je graag jouw product of dienst aan de man brengen, maar weet je niet goed welke wegen je daarvoor moet bewandelen? Huur dan een campagnemanager in. Zelf ben ik een expert op dit gebied en ik kan je hierbij gedeeltelijk of volledig ondersteunen. Ik geef je de juiste handvatten en zet je op het goede spoor om een campagne rond jouw product of dienst succesvol te maken.

Ik heb jaren ervaring als campagnemanager en heb voor zowel kleine als grote bedrijven gewerkt. Mijn kernwaarden zijn vakmanschap, betrouwbaarheid, continuïteit, loyaliteit en afspraak is afspraak. Ik verdiep mij in jouw onderneming en zet de juiste tools in die specifiek op jouw product of dienst zijn gericht.

Wil je weten wat ik, Jessica Henneman voor jou kan betekenen? Ik drink graag een kop koffie of thee met je om dat te bespreken in een persoonlijk gesprek. Vul het contactformulier hieronder in om een afspraak met me te maken.

Van ondersteuning tot inspiratie

Een product of dienst in de markt zetten, is soms een lastig karwei. Helemaal als de marketingafdeling niet goed weet waar ze moeten beginnen. Ik kan hierin de helpende hand zijn. Dat kan al vanaf het begin, zoals bij het verzinnen van een goede campagne. Maar ook voor de gehele campagne inclusief het evalueren van de resultaten ben ik jouw partner. Wil je liever een externe expert inhuren om jouw marketingafdeling weer op het goede spoor te zetten, dan kun je mij ook inhuren. Vaak wordt een advies van een ‘buitenstaander’ eerder serieus genomen en heeft dat meer effect dan dat een collega verbeterpunten aangeeft. Als jouw marketingteam ‘gewoon goed’ functioneert, dan is een externe campagnemanager ook een welkome verrassing. Ik zorg graag voor nieuwe, verfrissende ideeën en inspiratie. Dit zorgt ervoor dat jouw marketingmedewerkers ‘outside the box’ denken, waardoor ze nog beter functioneren. Daarnaast overzie ik alles in een helikopterview en kan daardoor tijdig inspringen bij eventuele problemen met bijvoorbeeld het budget of de planning.

Persoonlijk gesprek met jouw campagnemanager

Kortom: een externe campagnemanager inhuren is altijd een goed idee! Ik steek graag mijn handen uit de mouwen om jouw bedrijf als professionele campagnemanager te ondersteunen.

Het loont de moeite om gebruik te maken van de kennis en expertise van een campagnemanager als je deze zelf niet hebt, maar wel je producten of diensten aan de man wil brengen. Met mijn ervaring als campagnemanager kan ik je hierbij deels of volledig helpen. Ik reik je de juiste middelen aan, zodat je een volledige en succesvolle campagne rond je producten en diensten kunt draaien.

Wil je graag weten of een campagnemanager jouw marketingafdeling kan ondersteunen, aansturen of verbeteren? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan via onderstaand contactformulier

Wat doet een campagnemanager?

Je hebt de term vast eens voorbij horen komen, maar wat doet een campagnemanager nou eigenlijk? Kort gezegd is de campagnemanager binnen je organisatie verantwoordelijk voor het opzetten en vervolgens managen van je marketing-campagnes. Doel van de campagnes is natuurlijk om je product of dienst zo goed mogelijk naar je klanten te brengen. Dit kan via allerlei verschillende middelen, zoals televisie, radio en social media. De campagnemanager is eindverantwoordelijk voor de campagne en de uitvoering daarvan.

Profiel Jessica Henneman

In mijn jarenlange ervaring als campagnemanager heb ik kleine en grote bedrijven bijgestaan, altijd vanuit mijn kernwaarden betrouwbaarheid, vakmanschap, loyaliteit, continuïteit, betrouwbaarheid en nakomen van gemaakte afspraken. Ik vind het daarbij van belang jouw organisatie en je product of dienst te leren kennen, zodat de campagne hier op aansluit. Enkele zaken die ik als campagnemanager voor je kan uitvoeren:

  • creëren van campagnes om de doelgroep te bereiken en het product of de dienst te vermarkten;
  • planning en uitvoering van campagnes;
  • het meten en evalueren van de resultaten voortkomend uit de campagnes;
  • aansturen van het team marketingmedewerkers en het voeren van regulier overleg;
  • bewaken van de planning en de budgetten;
  • maken van rapportages.

Brede inzetbaarheid

Als er geen duidelijkheid is binnen de marketingafdeling over de te bewandelen route, dan is het lastig om het product of de dienst succesvol in de markt te zetten. Met mijn kennis en ervaring kan ik een rol spelen in het definiëren van de juiste stappen. Zoals benoemd kan ik je helpen met het bedenken en opzetten van de campagne. Daarnaast kan ik een rol spelen in de verdere uitvoering van de campagne, inclusief het meten en evalueren van de resultaten. Ook ben ik in te huren als je marketingteam weer op het juiste spoor gebracht moet worden. De ervaring leert dat, doordat ik als externe partij iets verder van de afdeling afsta dan de intern betrokkenen, dit uiteindelijk een positief heeft op de effectiviteit en acceptatie van de gegeven boodschap en adviezen. Regelmatig zijn mensen immers eerder geneigd te luisteren naar de adviezen van een externe partij, dan naar die van een collega. Ook in een goed functionerend marketingteam kan een externe campagnemanager van toegevoegde waarde zijn. Als relatieve buitenstaander, kom ik graag met nieuwe invalshoeken en ideeën die voor nieuwe impulsen kunnen zorgen. Op deze manier probeer ik marketingmedewerkers te stimuleren om hetzelfde te doen. Ik bewaak daarbij altijd de grote lijnen en blijf het complete plaatje overzien, zodat ik tijdig kan bijspringen en bijsturen.

Kennismaking

De kennis en expertise van een externe campagnemanager kan je bedrijf en je medewerkers dus op meerdere gebieden vooruit helpen.

Mocht je meer willen weten over hoe ik, Jessica Henneman jouw bedrijf vooruit kan helpen? Neem dan gerust contact met me op via onderstaand contactformulier zodat we een afspraak kunnen maken en de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek met elkaar door kunnen nemen!


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant