Category manager2020-03-31T10:14:22+00:00
 • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Freelance category manager inhuren?

Mis je een waardevol teamlid binnen jouw afdeling category management die ervoor zorgt dat jouw bedrijf concurrentievoordelen en kostenbesparingen voor één of meerdere productgroepen kan realiseren? Of zit je in hoge nood, omdat een belangrijke speler binnen jouw team langdurig ziek is of door andere omstandigheden zijn of haar werk niet meer kan uitvoeren? Dan ben ik jouw redder in nood! Ik ben gespecialiseerd als category manager en ben op interim- of freelance basis in te huren.

Een category manager is van waarde

Een category manager zorgt ervoor dat een of meerdere productgroepen zodanig worden samengesteld en geoptimaliseerd dat er een maximale waarde ontstaat voor de consument en jouw bedrijf. Een waardevolle toevoeging voor jouw bedrijf dus! Ik let hierbij vooral op het assortiment, de aanbiedingen en de productintroductie.  Zo werk ik nauw samen met de belangrijkste stakeholders. Ik kan een waardevolle kracht voor jouw team zijn, juist omdat ik extern wordt ingehuurd en hierdoor een scherp oog en een frisse blik heb op jouw category management.

Het takenpakket van mij als category manager luidt als volgt:

 • Formuleren van de strategie en doelstellingen voor de bewuste productgroep.
 • Omzetten van de strategie in succesvol beleid.
 • Opstellen van jaarplannen voor de productgroep.
 • Onderhandelen met leveranciers over prijzen en marges.
 • Signaleren van ontwikkelingen en groeikansen in de markt.
 • Initiëren en managen van nieuwe concepten en verbeteringen.
 • Werven van nieuwe leveranciers.
 • Organiseren van promotionele activiteiten.
 • In kaart brengen van klantbehoeftes en daarop voortbordurend adviezen uitbrengen.
 • Monitoren van het beleid.

Een externe category manager inhuren

Ik heb als category manager jarenlange ervaring in het MKB en bij grotere bedrijven. Zo ben ik enthousiast, serieus en heb ik hart voor de zaak. Naast category manager ben ik ook in te huren als medewerker inkoop of verkoop, wanneer je een deel van het category management wilt opvangen, als een medewerker bijvoorbeeld langdurig ziek is.

Is Jessica Henneman de perfecte match als category manager, medewerker inkoop of verkoop voor jouw onderneming? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Contact
Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
×

Hallo!

Klik hier om met mij in contact te komen via WhatsApp of verzend een e-mail naar info@jessicahenneman.nl

× Hoe kan ik je helpen?