Insights professional2023-02-09T10:06:43+00:00
  • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Insights professional

Waarom is betere marketing en communicatie belangrijk?

Marketing is essentieel voor elk bedrijf dus ook voor jouw bedrijf. Door het toepassen van verschillende marketingtactieken worden jouw kansen om gezien en gehoord te worden via het internet bij de juiste doelgroep groter. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van social media kanalen voor jouw onderneming kun je meer naamsbekendheid creëren. Social media is een interactief platform waarbij je huidige en potentiële klanten op hun wensen kunt bedienen. Content marketing focust zich met name op de klant of de doelgroep. Elk marketingplan begint én eindigt nota bene met de klant. Bij marketing moet worden gedacht zoals de klant denkt. Wat wordt door de klant ingetypt als hij gaat zoeken op het internet? Welke stappen doorloopt de klant tijdens het hele proces tot aan de aankoop? Hoe zorg je ervoor als verkopende partij dat de klant jouw website bezoekt of beter nog: op jouw website een aankoop doet? Wanneer je deze marketingtechnieken en de daarbij behorende communicatie zelf wilt verrichten, kost dat heel veel tijd. Tijd die je als ondernemer al weinig hebt en vast ook beter kunt gebruiken.

Ik, Jessica Henneman ben in te huren als Insight professional. Ik help jouw onderneming groeien door de marketing en communicatie in de breedste zin op te pakken. Ben je geïnteresseerd in mijn diensten en wil je weten wat ik voor jouw onderneming kan betekenen? Vul dan vrijblijvend onderstaand contact formulier in.

Vraag een insights professional om hulp

Door een externe specialist te raadplegen, kun je nieuwe inzichten krijgen waardoor de juiste koers (weer) kan worden ingezet. Als ondernemer ben je natuurlijk dag in, dag uit, bezig om leiding en sturing te geven aan jouw bedrijf, maar je kunt nu eenmaal niet alle kennis van de wereld bezitten. Maak gebruik van de vakkennis en ervaring die de insights professional op zak heeft als het gaat om uitdagingen in communicatie en marketing. Als insights professional kan ik ervoor zorgen dat de omzet van jouw bedrijf stijgt. Via social media zorgen we samen voor meer naamsbekendheid. Hiermee creëren we gelijk interactie met huidige en potentiële klanten. Hoe actiever je bent op social media hoe vaker mensen de naam van jouw onderneming zullen zien. Met een pakkende tekst of slogan wordt deze naam ook goed onthouden.

Als insights professional heb ik brede vakkennis

Zoals gezegd bezit ik als insights professional over vele vaardigheden. Zo ben ik gespecialiseerd in onder andere social media, zoekmachinemarketing, content marketing en visual storytelling. Maar ook als strategisch marketeer kan ik jouw bedrijf bijstaan bij belangrijke keuzes op dit gebied. Doordat ik over een helikopterview beschik, kan ik het grotere geheel overzien en tijdig de juiste beslissingen nemen binnen het communicatie- en marketingtraject. Verder heb ik oog voor detail en toon ik graag initiatief. Ik heb inmiddels ‘alles wel al een keer gezien’ omdat ik voor vele kleine, grote en zelfs internationale bedrijven heb gewerkt. Hierdoor kan ik snel een passend advies geven over jouw vraagstuk of een gedegen plan ontwikkelen om (weer) op het juiste spoor te komen met jouw communicatie- en marketingstrategie. Daarnaast kan ik de adviezen en plannen implementeren in jouw bedrijf, eventueel samen met het bestaande communicatie- en marketingteam.

Manieren van samenwerken en communiceren verandert

Met de jaren is onze manier van communiceren én samenwerken sterk veranderd. “Vroeger” communiceerden we formeel, correct en op een wat ‘deftige’ manier. Er waren regels waaraan een brief of een tekst minimaal moest voldoen. De ‘u’ vorm en ‘hoogachtend’ zijn woorden die daarbij voorkwamen. In deze tijd van communiceren en samenwerken doen we dat steeds vaker via social media, smartphones, LinkedIn, Weblogs, X (voorheen Twitter), videosites en Facebook. Het communiceren en samenwerken vindt tegenwoordig dus op een heel andere manier plaats. Als ondernemer kun je niet overal verstand van hebben en vaak heb je ook niet de tijd om alles te ontdekken.

Samen met mij, de insights professional, kunnen wij ervoor zorgen dat je via al deze kanalen wel bereikbaar bent. Dus wil je als ondernemer meer uit jouw communicatie- en/of marketingstrategie halen? Nodig mij, Jessica Henneman, dan als insights professional sparringpartner uit. Door mijn brede expertise op communicatie- en marketinggebied, kan ik je over diverse onderwerpen voorzien van een goed advies op maat. Vul onderstaand contact formulier in voor meer informatie.

Met de juiste hulp kan ook jouw bedrijf groeien

Wil je met jouw bedrijf groeien? Of heeft jouw bestaande team extra sturing nodig? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Door mijn adviezen te onderbouwen met statistieken en goede argumenten, kan ik een bestaand team overtuigen om wellicht een andere strategie te gaan gebruiken. Bovendien wordt er eerder naar een externe insights professional ‘geluisterd’, dan naar een collega die al jaren in het team zit. Je hoeft dus echt niet ‘s nachts wakker te liggen van een uitdaging op dit gebied binnen jouw bedrijf! Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw team beter kan samenwerken. Beter samenwerken betekent nauwer verbonden met elkaar. Dit zorgt voor minder fouten, effectiever werken en dus ook voor meer tevreden klanten en bovenal voor minder kosten! Goede samenwerking en goede communicatie liggen aan de basis van een goed en gezond bedrijf. Ook daarmee kunnen we samen aan de slag gaan.

Kennismaken

Het is voor mij de gewoonste zaak van de wereld om zorgvuldig en discreet met elke bedrijfsinformatie om te gaan. Het enige doel dat ik heb als insights specialist is om jou, jouw bedrijf en het bestaande team de juiste weg op te sturen, zodat er groei kan worden gerealiseerd. Ben jij ook toe aan groei of een frisse wind door de communicatie- en marketingafdeling?

Wil je weten wat ik, Jessica als insights professional voor jouw bedrijf kan betekenen? Ik wil graag kennis met je maken! Vul onderstaand formulier in en ik neem spoedig contact met je op.


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant