Jessica is 28 jaar en woont in het mooie Alkmaar. Ze is werkzaam bij Talpa TV als Product Owner en verantwoordelijk voor de productstrategie van het video-on-demand-platform. Een ambitieuze jonge professional die goed weet waar ze staat: “Ik ben planmatig sterk, beschik ik over een goede helicopterview en werk zeer gestructureerd met oog voor detail. Ik sta sterk in mijn schoenen en schroom er niet voor initiatief te tonen. Mijn streven? Iedere dag het beste uit mezelf halen voor het optimale resultaat en een succesvolle samenwerking!”

Leren en (door)groeien net zo belangrijk als arbeidsvoorwaarden

Bij het zoeken naar een baan kijken jonge professionals vaak verder dan de dag van vandaag. Leren en (door)groeien zijn vaak net zo belangrijk voor ze als de geboden arbeidsvoorwaarden. Of misschien wel belangrijker. Bij Jessica was het niet anders toen ze 1,5 jaar terug op zoek ging naar een nieuwe baan. “Ik heb voor mijzelf bepaald welke uitdagingen ik in een nieuwe baan zocht en ben aan de hand van dat lijstje gaan zoeken. Bedrijven die leer- en doorgroeiprogramma’s aanbieden hebben bij mij altijd een streepje voor. Zo kwam ik bij SBS / Talpa terecht. Maar het zal net zo bepalend zijn om te blijven of niet. Indien het niet meer lukt om hier verder te groeien, zal ik mijn enthousiasme kwijt raken en zoek ik verder.”

Persoonlijke karakter verbinden met zakelijke talenten

Jessica heeft deelgenomen aan het Smarties & Speedies groeiprogramma voor jonge professionals. Ze omschrijft het als “een programma waarin je je eigen talenten en valkuilen leert ontdekken en inzetten (of juist niet) voor je werk. Daarnaast helpt het je om je persoonlijke karakter te verbinden met je zakelijke talenten. Door zo’n groeiprogramma leer je jezelf en je bedrijf erg goed kennen. Het helpt je om steeds betere keuzes te maken.” Het programma biedt alle ruimte om persoonlijke thema’s aan te pakken, met name door de individuele coaching. Zo heeft Jessica vooral gewerkt aan haar weerbaarheid en het leren los laten van zaken. Op de vraag wat ze het meest inspirerend vond, antwoord ze vlot: “Zakelijk denken en doen vond ik spannend, mn. het onderhandelen met klanten. Het rollenspel hierbij was erg leerzaam. Inspirerend vond ik ook de communicatie in relatie tot jezelf en de ander. Ik vond het een eye-opener dat wat je van jezelf weet cq. leert, gebruikt kan worden in communicatie naar anderen.”

“Inspirerend vond ik de communicatie in relatie tot jezelf en de ander. Ik vond het een eye-opener dat wat je van jezelf weet cq. leert, gebruikt kan worden in communicatie naar anderen.”

Training met een peer-group in combinatie met persoonlijke coaching

Het werken in een peer-group met andere jonge professionals is een duidelijke toegevoegde waarde geweest voor Jessica. “Het werken in een peer-group voelde verfrissend. Onderdelen uit de gezamenlijke trainingen zijn naar eigen inzicht in te vullen doordat we ook individueel konden sparren met de coaches. Dit geeft vrijheid en dus motivatie in de dingen die je wilt doen. Michel was mijn persoonlijke coach en hij heeft me flink geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Hij was mijn persoonlijke spiegel, heeft veel ervaring en kennis. Net als Hendrik Jan is hij een fijne en positief gerichte trainer/coach.”

Steviger in je schoenen staan met meer overtuigingskracht

Een jaar na dato kijkt Jessica zeer positief terug op het groeiprogramma van Smarties & Speedies. “Mijn groei zit hem vooral in zakelijk vertrouwen en stevigheid. Ik merk dat ik meer overtuigingskracht heb tijdens zakelijke meetings. En mijn communicatie skills zijn sterk doorontwikkeld”. Ambitieus als ze is, kijkt ze echter alweer vooruit. Ze blijft leergierig en wil zich verder doorontwikkelen. “Over 5 jaar hoop ik qua functie ontwikkeling een aantal stappen verder te gegroeid, waarbij ik mijn team nog beter kan samenstellen en enthousiasmeren op basis van verdere persoonlijke groei.”