Marketing- en Communicatieadviseur2023-02-09T10:07:45+00:00
  • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Marketing- en Communicatieadviseur

Als ondernemer ken je de markt waarin je actief bent als geen ander. Ook jouw producten of diensten hebben geen geheimen voor je. Maar hoe zet je jouw producten aantrekkelijk in die markt? Daar komt marketing en communicatie om de hoek kijken. Als marketing- en communicatieadviseur ben ik jouw klankbord of zet ik de marketing- en communicatieafdeling op het juiste spoor.

De marketing- en communicatieadviseur

Onder marketing en communicatie vallen onder andere tools als marktonderzoek, copywriting, social media, AdWords, SEO-marketing, mediaplanning, virtual reality en apps. Als ondernemer hoeven deze woorden je echt niet alles te zeggen, maar zet wel een expert op deze tools die weet wat ze inhouden en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Ik ken deze tools van binnen en van buiten en kan deze inzetten voor jouw onderneming. Daarbij zorg ik ervoor dat jouw bestaande marketing- en communicatieteam de juiste tips en tricks krijgt om deze tools eigen te maken.

Marketing en communicatie is net zoals jouw vakgebied, een vak apart. Dit doe je er niet ‘even bij’. Dat moet je ook niet willen, want als je de juiste persoon of personen op deze afdeling zet, zul je er ook veel meer uithalen dan als deze afdeling een ondergeschoven kindje is. Ik ben de expert op marketing- en communicatiegebied en kan deze persoon of personen adviseren en handvatten geven op dit vlak. Op die manier zal jouw bedrijf weer een stijgende lijn laten zien in de omzet.

Een onafhankelijke adviseur

Ook als je denkt dat jouw marketing- en communicatieafdeling niet helemaal draait zoals je zou willen, kun je mij inhuren als marketing- en communicatieadviseur. Ik geef een objectief oordeel met een frisse blik. Ik ben onafhankelijk en kan een bestaand team gemakkelijker de waarheid zeggen dan iemand die binnen het bedrijf werkt. Ervaring leert dat werknemers vaker luisteren naar een externe kracht, dan naar een collega. Daarnaast kan ik als ‘buitenstaander’ helpen een duidelijke missie te formuleren en concrete doelen te behalen. Mede omdat ik er voor een bepaalde periode ben met mijn eigen doel dat met jou is besproken. Bij mij is afspraak = afspraak, dus ik zal altijd tot het gaatje gaan om dat doel te bereiken.

Ben jij toe naar de next level om jouw bedrijf nog beter in de markt te zetten? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Jessica Henneman en hoor wat ze voor jou kan betekenen.


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant