Marketingspecialist2023-02-09T10:08:30+00:00
 • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Marketingspecialist

Als ondernemer heb je vaak de doelstelling om te blijven groeien met je bedrijf. Een marketingspecialist kan hierbij niet ontbreken. Zelf heb ik al bij diverse bedrijven de marketingafdeling een boost gegeven, waardoor er meer omzet ontstond. Door kleine en soms iets grotere veranderingen in de marketingstrategie door te voeren, kan er veel winst worden behaald. Een externe marketingspecialist is daarbij van belang.

Marketingstrategie is van belang

Heb je een kleine of middelgrote onderneming? Dan kan het zijn dat je nog geen marketingstrategie hebt bepaalt. Iets wat ik als marketingspecialist vaker in het MKB zie. De prioriteiten liggen anders dan bij grote multinationals. Herkenbaar? Voor jou liggen er veel kansen op marketinggebied! Wanneer je mij als externe marketingspecialist inhuurt, krijg je niet alleen advies over hoe je jouw product of dienst het beste in de markt kunt zetten, maar krijg je ook tools waardoor je dit daadwerkelijk kunt doen. Mocht je echt geen tijd (of zin) hebben om je hierin te verdiepen, dan kan ik dit proces ook geheel uit handen nemen of zelfs helpen met het werven van een blijvende goede marketing expert. Ik heb als marketingspecialist ook ervaring in het opnieuw boosten van een onderneming. Staat jouw onderneming al een tijdje stil of loop je steeds tegen een flinke drempel aan om te kunnen groeien?

Wil je graag weten of een marketingspecialist jouw marketingafdeling kan ondersteunen, aansturen of verbeteren? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan via onderstaand contactformulier.

Nieuwe boost

Een externe marketingspecialist betekent niet alleen dat je een expert in huis haalt op marketinggebied, je kunt mij ook als sparringpartner gebruiken. Bovendien heeft een externe partij een onafhankelijke helikopterview, waardoor ik jouw hele bedrijf en marketingstrategie kan overzien en gericht hulp kan bieden.

Verfrissen van het huidige marketingteam

Wanneer je al een marketingteam hebt, is het ook een goed idee om een externe marketingspecialist in te huren. Ik kan bestaande teams goed aansturen en handvatten meegeven om nog meer uit de marketingstrategie te halen. Ik verfris als het ware jouw huidige marketingteam. Ervaring leert dat er vaak beter wordt geluisterd naar een externe expert, dan naar een collega die eigenlijk net zoveel weet als de rest van het team. Ik kan mijn ervaring, kennis en kunde delen met jouw team, zodat deze nog beter wordt en jouw bedrijf daardoor (nog) meer omzet kan genereren.

Mocht je meer willen weten over hoe ik, Jessica Henneman jouw bedrijf vooruit kan helpen? Neem dan gerust contact met me op via onderstaand contactformulier zodat we een afspraak kunnen maken en de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek met elkaar door kunnen nemen!

Marketingspecialist

De inzet van een marketingspecialist kan een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van een onderneming. Al meerdere malen heb ik bedrijven mogen helpen met het ondersteunen van de marketingafdeling, wat in veel gevallen ook heeft geleid tot een omzettoename. Een externe marketingspecialist kan helpen met het doorvoeren van kleine en grote veranderingen in de marketingstrategie om tot betere resultaten te komen.

Een goede marketingstrategie

Veel kleine of middelgrote ondernemingen hebben geen (heldere) marketingstrategie geformuleerd. Veelal is dit ondergesneeuwd door een focus op het dagelijks runnen van het bedrijf. Er liggen echter ook voor MKB-organisaties kansen op gebied van marketing, bijvoorbeeld door het inhuren van een externe marketingspecialist. Ik kan je niet alleen adviseren over hoe je het beste je product of dienst vermarkt, maar lever je hiertoe ook de juiste handvatten aan. Het gehele proces, van ontwikkelen tot uitvoeren en bewaken, kan ik voor je uit handen nemen. Daarbij kan ik je vanuit mijn eigen netwerk zelfs helpen met het werven van een geschikte marketingadviseur.

Wil je weten wat ik, Jessica Henneman, voor jou kan betekenen in de functie van marketingspecialist? Ik drink graag een kop koffie of thee met je om dat te bespreken in een persoonlijk gesprek. Vul het contactformulier hieronder in om een afspraak met me te maken.

Een nieuwe start

 • Staat je bedrijf al een tijd stil of loopt het zelfs wat terug? Ik kan je in dat geval ook helpen met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven die je bedrijf een boost kunnen geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
  • meedenken aan het creëren van nieuwe producten voor bestaande klanten;
  • aanboren van nieuwe markten met de bestaande producten;
  • aanboren van nieuwe markten met nieuwe producten;
  • uitvoeren van marktonderzoeken om de voorgaande drie punten te toetsen;
  • ontwikkelen van heldere marketingplannen, inclusief omzet-/salesdoelstellingen;
  • aansturen van de marketingmedewerkers;
  • geven van tips over hoe je het beste reclame kan maken voor je product of dienst.

Aansturen en wijzigen marketingteam

Als extern marketingspecialist kan ik je helpen met het aansturen van het bestaande marketingteam. Daarbij kan ik het team helpen om nog meer uit de marketingstrategie te halen. Door het toevoegen van mijn kennis, ervaring en de blik van iemand van buitenaf, kan ik zorgen voor een frisse wind en nieuwe invalshoeken en ideeën. De ervaring leert daarbij dat de adviezen van mij als externe partij in veel gevallen wat eerder worden opgevolgd dan die van een collega.

Wil je meer weten over wat ik als marketingspecialist zoal voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op via onderstaand contactformulier.


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant