Procesmanager2023-02-09T10:09:21+00:00
 • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Procesmanager

Een term die gebruikt wordt voor managementtaken is procesmanagement. Het inrichten, beheren en verbeteren van bedrijfsprocessen valt onder procesmanagement. Met een efficiënt en effectief procesmanagement bespaar je niet alleen tijd, maar zorg je er ook voor dat je snel kunt inspelen op veranderingen. Door een goed procesmanagement ben je in staat je klanten sneller te bedienen en voldoe je altijd aan wet- en regelgeving. Een goed procesmanagement tilt je organisatie naar een hoger niveau omdat je sneller, slimmer, efficiënter en veiliger werkt! Het voornaamste doel van procesmanagement is om bedrijfsprocessen te blijven verbeteren om zo verspilling te voorkomen en kwaliteit te hogen. Procesmanagement wordt gevoerd door een procesmanager. Een procesmanager houdt zich continu bezig met de sturing van de ontwikkeling en de uitvoering van ideeën. Een procesmanager neemt dan ook uiteindelijk het besluit om een bepaald project te stoppen of juist te laten groeien.

Ben jij op zoek naar een procesmanager voor jouw bedrijf of organisatie? Wil je graag processen verbeteren, optimaliseren of continueren? Ik ben Jessica Henneman en help u graag bij dit proces. Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met mij en te ontdekken wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen.

Heb jij ook hulp nodig om jouw procesmanagement effectiever te maken?

Binnen elk bedrijf zijn wel processen te noemen die efficiënter kunnen worden uitgevoerd of ingericht. Omdat er processtappen bij zijn gekomen of verandert, kan het zijn dat het proces niet meer optimaal werkt. Wanneer een proces niet meer op de juiste manier werkt, heeft dit ook invloed op de kwaliteit en kan nadelig werken voor een klant. Met een goede procesmanager zorg je voor een goed procesmanagement, voorkom je onnodige fouten en ben je als bedrijf wendbaar, vooral voor je klanten. Wanneer je op zoek bent naar een procesmanager die efficiëntie voorop stelt en die processen kan opzetten, uitvoeren, leiden en verbeteren, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik kan alle processen binnen een bedrijf uitstekend in de gaten houden. Dat komt omdat ik inmiddels jarenlange ervaring heb bij zowel kleine, middelgrote als grote bedrijven.

Een procesmanager inhuren als freelancer

Je kunt mij, Jessica Henneman inhuren als freelance procesmanager voor projecten binnen jouw bedrijf. Ik zal zorgen dat het verbetertraject van begin tot eind wordt uitgevoerd en niet meer terugvalt in de huidige situatie. Er zijn vijf fasen waarbij ik in het projectmanagement betrokken zal zijn:

 • Bepalen van urgentie en aanleiding: is er een conflict, kans, dreiging?
 • Definitie van belangen: zijn deze bindend, tegenstrijdig, neutraal?
 • Creëren van oplossingsruimte: onzekerheden reduceren, mogelijkheden zoeken.
 • Keuzes maken: draagvlak en haalbaarheid van scenario’s bepalen.
 • Besluitvorming: stoppen of doorgaan met een concreet project.

Door continu te schakelen tussen inhoud, proces en de belangen van alle partijen pas ik me aan naar de behoefte van het proces. Zo kan het zijn dat ik de ene keer de nadruk leg op het inventariseren van ideeën en dat ik me de andere keer meer bezighoud met besluitvorming.

Lijkt jou deze werkwijze wat, denk je dat ik als procesmanager veranderingen kan doorvoeren in jouw onderneming waardoor processen beter verlopen? Neem dan eens vrijblijvend contact op via onderstaand formulier, ik kijk graag samen met jou naar de mogelijkheden en kansen die er liggen.

Met een goede procesmanager word je wendbaarder in een veranderende omgeving

Binnen een bedrijf heb je bij elk proces te maken met meerdere betrokkenen van verschillende afdelingen of soms zelfs met meerdere organisaties. Dat betekent dat je moet samenwerken met verschillende mensen, disciplines, afspraken, interpretaties en prioriteiten. Elke afdeling en iedereen heeft echter hetzelfde doel namelijk; dat leveren wat de klant verwacht. Echter niet iedereen zal op één lijn zitten. Hierdoor kunnen problemen ontstaan. Het is bekend dat waar processen worden uitgevoerd risico’s optreden. Om goed te kunnen reageren op deze risico’s moet je het proces bewaken en de risico’s inventariseren. Een goede procesmanager zorgt ervoor dat mensen meer gaan samenwerken en weer op één lijn komen te staan. Hierdoor zal het proces minder vertraging oplopen en wordt de kwaliteit beter. Een procesmanager zal altijd de risico’s inventariseren en deze monitoren.

De competenties van een procesmanager

 • Een procesmanager dient meerdere competenties te bezitten, zodat elk gedeelte binnen een proces elke keer weer op een professionele en juiste manier wordt aangepakt. Zo ben ik in het bezit van de volgende competenties:
  • Kan leiding geven
  • Is stressbestendig
  • Is een teamplayer
  • Kan besluiten nemen en de consequenties overzien
  • Kan medewerkers opleiden en coachen
  • Houdt overzicht en blijft scherp
  • Kan een draagvlak creëren (voor plannen van jezelf of van hele groepen)
  • Kan personeel werven en selecteren voor een proces

Jouw processen ook in goede handen

Jouw processen zijn bij mij altijd in goede handen. Ik heb vele jaren ervaring en tijdens mijn carrière inmiddels al vaker laten zien dat ik het hele proces kan overzien en tegelijkertijd de verschillende losse elementen op functionaliteit blijf controleren. Wil jij een procesmanager die direct bij jouw bedrijf kan starten dan ben je bij mij, Jessica Henneman aan het goede adres. Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gewoon eens contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wanneer je mij, Jessica Henneman inhuurt als freelance procesmanager zijn jouw processen in goede handen. Als procesmanager zal ik verantwoordelijk zijn voor het verloop van een bepaald proces van jouw organisatie. Door mijn specialisaties zorg ik voor goed verloop van enkele of meerdere processen. Vul onderstaand formulier in om in contact te komen mij en om vrijblijvend samen de mogelijkheden te bekijken.


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant