Processen in de gaten met een procesmanager

Heb je behoefte aan een procesmanager die efficiëntie voorop stelt en die processen kan opzetten, uitvoeren, leiden en verbeteren? Heb je behoefte aan iemand die jouw processen in de gaten houdt? Jessica Henneman heeft jarenlange ervaring als procesmanager bij zowel kleine, middelgrote als grote bedrijven. Ze is inzetbaar als freelancer voor een of meerdere projecten in jouw bedrijf.

Wat doet een procesmanager precies?

Als procesmanager houdt ik mij bezig bij de sturing van de ontwikkeling en de uitvoering van ideeën. Zo zal ik het uiteindelijke besluit nemen om een bepaald project te stoppen of juist te laten groeien.

Er zijn vijf fasen in het projectmanagement waarbij ik betrokken ben, namelijk:

 1. Bepalen van urgentie en aanleiding: is er een conflict, kans, dreiging?
 2. Definitie van belangen: zijn deze bindend, tegenstrijdig, neutraal?
 3. Creëren van oplossingsruimte: onzekerheden reduceren, mogelijkheden zoeken
 4. Keuzes maken: draagvlak en haalbaarheid van scenario’s bepalen
 5.  Besluitvorming: stoppen of doorgaan met een concreet project

Ik schakel als procesmanager continu tussen inhoud, proces en de belangen van alle partijen. Zo pas ik mij aan naar de behoefte van het proces. Zo kan het zijn dat de ene keer de nadruk ligt op het inventariseren van ideeën en dat een andere keer meer behoefte is aan besluitvorming.

Competenties van een procesmanager

Een procesmanager dient enkele competenties te bezitten, zodat elk gedeelte binnen een proces elke keer weer op een professionele en juiste manier wordt aangepakt. Ik ben in het bezit van de volgende competenties die iedere procesmanager zou moeten hebben:

 • Kan leiding geven
 • Is stressbestendig
 • Is een teamplayer
 • Kan besluiten nemen en de consequenties overzien
 • Kan medewerkers opleiden en coachen
 • Houdt overzicht en blijft scherp
 • Kan een draagvlak creëren (voor plannen van jezelf of van hele groepen)
 • Kan personeel werven en selecteren voor een proces

Jouw processen in goede handen

De procesmanager is verantwoordelijk voor het verloop van een bepaald proces van een organisatie. Ik ben hierin gespecialiseerd en draag zorg voor goed verloop van enkele of meerdere processen. Jouw processen zijn bij mij in goede handen. De afgelopen jaren heb ik in mijn carrière als procesmanager laten zien dat ze het hele proces kan overzien en tegelijkertijd de verschillende losse elementen op functionaliteit controleert.

Jessica Henneman kan als externe procesmanager direct bij jouw bedrijf aan de gang. Nieuwsgierig naar wat ze voor je kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.