NIMA2023-06-05T11:56:55+00:00
  • NIMA Jessica Henneman

NIMA

NIMA

Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA), opgericht in 1966, is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales. Het instituut ondersteunt professionals binnen die vakgebieden gedurende hun loopbaan op het gebied van kennis, professionele vaardigheden, biedt contactmomenten en inspiratie. NIMA geeft met examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Het doel van de organisatie is om voor iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

Member bij het Nederlands Instituut voor Marketing

2016 – heden

Met een membership bij het NIMA blijf ik op de hoogte van trends en ontwikkelingen en deel ik ervaringen met collega’s die in een vergelijkbare situatie werken. Sinds december 2015 geeft het membership me toegang tot een netwerk dat me vooruit helpt op actuele onderwerpen en tegelijk bijdraagt aan groei van mijzelf en mijn business.

Bestuurslid bij NIMA Woman in Marketing (WIM)

2016 – 2017

Van april 2016 t/m februari 2017 zit ik in het bestuur van het platform NIMA Women in Marketing (WIM). Het platform heeft de ambitie om speciaal voor vrouwen inhoudelijke netwerkbijeenkomsten te organiseren met thema’s die spelen bij vrouwen in een zakelijke omgeving. Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het netwerk uitgroeit tot hét netwerk voor vrouwen.

Bestuurslid bij NIMA Digital Marketing & Communicatie

2017 – 2022

Van september 2017 t/m december 2022 zat ik in het bestuur van het platform NIMA Digital Marketing & Communicatie. Het platform heeft de ambitie om speciaal voor de Digital MarCommer inhoudelijke trainingen, workshops en bedrijfsevents te organiseren met thema’s die spelen bij Online- / Digital Marketing & Communicatie professionals. Het was mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het netwerk uitgroeit tot hét netwerk voor Digital Minded professionals.

Gerelateerde publicaties

Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant