Projectmanager2023-02-09T10:13:18+00:00
 • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Een externe projectmanager

Projectmanagement is het efficiënt beheersen van projecten. Op een slimme manier beheren van projecten is van belang voor elke organisatie die projectmatig werkt. Een organisatie wordt efficiënter en zal daardoor sneller en met een hogere kwaliteit de doelstellingen bereiken. Over het algemeen bestaat het uitvoeren van een project uit meerdere fases. Van voorbereiding en planning tot uitvoering en afronding. Toch is ieder project anders en moet er bij ieder project dus weer opnieuw worden gezocht naar een passende werkwijze. Daar ligt de uitdaging voor een projectmanager zoals ik.

Effectief projectmanagement

Effectief projectmanagement draait om kwaliteit, oplossingsgerichtheid en loyaliteit. Het beheersen van een project is vaak een complexe taak. Het succes van een project staat of valt bij de manier waarop een project georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond wordt. Voor grote projecten wordt binnen een organisatie of bedrijf vaak een externe projectmanager ingezet. Een project is een tijdelijke manier van samenwerken, gericht op het opleveren van een uniek resultaat, dat bijdraagt aan het behalen van doelen. Veel vraagstukken binnen zo’n project zijn nieuw, als projectmanager kun je niet terugvallen op eerdere ervaringen. Om een project tot een goed einde te brengen, is de inbreng nodig van mensen die normaal in andere werkprocessen participeren. Het samenwerken van een projectmanager met andere takken van de bewuste organisatie is onlosmakelijk verbonden met het resultaat. Per project moet er namelijk een passende werkwijze gezocht worden, er moeten nieuwe wegen ingeslagen worden om het juiste resultaat te kunnen behalen. Dit vergt een uitstekende samenwerking, doorzettingsvermogen en leiderschap.

Ik ben Jessica Henneman en ben inzetbaar als externe projectmanager en pak jouw project vol enthousiasme aan. Ik ben professioneel, heb hart voor de zaak en kan zowel goed zelfstandig als in een team functioneren. Wil je meer informatie over mijn werkzaamheden als ervaren projectmanager? Vraag je jezelf af of ik je kan helpen bij het begeleiden en uitvoeren van een bepaald project? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De scrum methodiek

Ik bezit alle nodige kernwaarden die een professionele projectmanager nodig heeft. Daarnaast ben ik scrummaster en gebruik ik deze techniek samen met mijn mensenkennis om van ieder project een succes te maken. De scrum methodiek bestaat uit korte, overzichtelijke sprints, die helpen om tot de gewenste resultaten te komen. Ik weet als scrummaster hoe ik deze methodiek feilloos moet toepassen, dit is wat mij tot een waardevolle projectleider maakt. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring als projectleider bij diverse kleine en grote bedrijven.

De nodige competenties

Meer en meer komen bedrijven erachter dat bepaalde factoren doorslaggevend zijn voor het slagen van een project. Het zijn als het ware factoren met een grote hefboomwerking. Als taken en onderdelen in orde zijn, buigen vele andere factoren ook de goede kant op. Als ze niet deugen, dan slepen ze veel andere factoren mee. Dit is de reden dat steeds meer instanties en ondernemingen gebruik maken van een projectmanager. Anders dan de algemene manager, geef ik als projectmanager leiding aan eenmalige projecten met een tastbaar eindresultaat. Een project heeft meerdere fasen, waarin het accent voor mij als projectleider steeds op andere taken ligt. Ik beschik over de volgende competenties, die iedere professionele projectmanager zou moeten bezitten:

 • Het bepalen van doelen en afspraken nakomen
 • De planning volgen en bewaken
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Teamleiding geven
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Flexibel en stressbestendig
 • Improvisatievermogen

Met mijn vaardigheden ben ik breed inzetbaar op diverse projecten op het gebied van financiën, commercie, administratie, bouwkunde en vele andere onderwerpen op de werkvloer. Vraag je jezelf af of ik je kan helpen bij het begeleiden en uitvoeren van een bepaald project? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Doelgerichtheid en resultaatgerichtheid

In tegenstelling tot routinematig werken gaat het bij het realiseren van een project vaak om het bereiken van een uniek resultaat. Daarentegen gaat het niet om improviserend werken maar om planmatig werken tijdens het uitvoeren van een project. Een ideaal project voor mij als projectmanager heeft de volgende kenmerken:

 • is uniek;
 • is multidisciplinair;
 • heeft een gedefinieerd begin en eind;
 • is resultaatgericht;
 • is complex;
 • is onzeker;
 • is de moeite waard;
 • heeft belang voor alle betrokkenen.

Jessica als projectmanager

Als projectmanager of projectleider heb ik de leiding van een bepaald project en zorg ik ervoor dat het gewenste resultaat binnen een afgesproken periode wordt behaald. Ik ben breed inzetbaar als externe projectmanager wanneer je niet de expertise voor een bepaald project in huis hebt, of wanneer vanwege personeelstekort of andere redenen geen eigen personeel beschikbaar is. Het inzetten van een externe kracht zoals ik heeft vele voordelen. Zo wordt er door mij met een frisse blik gekeken naar jouw onderneming en het bewuste project. Vermoedelijk ontstaan hierdoor vernieuwende ideeën. Daarbij worden eventuele problemen door mij sneller detecteerbaar nog voordat het daadwerkelijk een probleem vormt.

Wanneer je de kennis niet in huis hebt of wanneer jouw interne projectmanager om wat voor reden dan ook niet beschikbaar is, kunt je mij als een externe projectleider inschakelen. Vul dan onderstaand formulier in en ik neem contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant