Hoe haal je het meeste uit je smart TV? Lees er alles over in dit artikel. We laten je daarbij de verschillen zien en bespreken vervolgens de verschillende apps die je kunt downloaden.

Apple TV of Android?

De meest populaire apps zijn over het algemeen beschikbaar voor zowel Android als iOS apparaten. Denk bijvoorbeeld aan apps zoals Netflix en HBO. Het voordeel van de aanschaf van een Apple TV is dat de apps vooraf geïnstalleerd zijn. Lekker makkelijk, handig en bespaart je tijd.

Tot nu toe had iedereen die een Apple TV wilde een box nodig, die op de tv werd aangesloten. De nieuwe tv’s van Apple hebben deze box echter al ingebouwd. Deze tv’s worden ook wel Airplay tv’s genoemd.

Heb je toevallig een Android tv? Zo ja, dan kun je geen bestanden van en naar je tv verzenden of ontvangen. Dit kan wel met de Chromecast box. Die werkt dan als API tussen je mobiel en je tv bijvoorbeeld.

Slimme apps

Als je eenmaal een Smart tv hebt, kun je deze nog slimmer maken door snelle apps toe te voegen, die van je tv een volwaardige computer maken.

Wil je weten welke app bij jou past? Bekijk dan hieronder enkele slimme apps.

YouTube

Zeker in de wereld van vandaag mag een geweldige streamingdienst als YouTube niet ontbreken in je apps lijst. Youtube is de derde meest bezochte site na Facebook en Google. Het is één van de grootste zoekmachines en we kijken elke dag ongeveer één miljard uur aan YouTube. Daarvan wordt 95% besteed aan het bekijken van muziek video’s.

Netflix

Geloof het of niet, Nederland is het enige land dat Netflix pas kent sinds 2013. In ons land kijken op dit moment 2,5 miljoen huishouden naar deze internetgigant. Netflix is lang geleden begonnen met een simpel concept. Namelijk het verhuren van dvd’s per post. Hetzelfde principe als bij een videotheek (wie herinnert het zich nog), maar dan ontbrak toen de ‘echte’ winkel. Netflix is nu steeds meer afhankelijk van “Netflix Originals”. Helaas wordt het aanbod van andere films, die niet beperkt zijn tot Netflix steeds kleiner.

Spotify

Spotify is perfect voor echte muziekliefhebbers die onderweg naar muziek willen luisteren. Het is een internetdienst met een muziekcollectie van miljoenen nummers die kunnen worden gestreamd. Daar hoef je niets voor te downloaden. Je kunt hier ook podcasts en video’s vinden.

Videoland

Vroeger kenden we Videoland als videotheek. Vandaag de dag kijken we online naar Videoland. Hier zie je Nederlandse en buitenlandse films en series. Deze app is vooral gericht op programma’s van RTL-zenders. Je vindt er bijna alle Nederlandse series die door RTL worden uitgezonden, inclusief de praatprogramma’s. De app is echter alleen voor Nederlandse kijkers toegankelijk.

Tenslotte

Het is vooral genieten met een smart-tv, vooral als je een app die je leuk vindt download en er zo goed mogelijk gebruik van maakt. Veel kijkplezier!