Social media specialist2023-02-09T10:14:53+00:00
 • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Social media specialist

Social media is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze maatschappij, zowel privé als zakelijk gezien. Wanneer je jouw organisatie of onderneming wilt profileren op het internet, dan bieden de social media netwerken alles wat je nodig hebt. Met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie is het mogelijk om reclame te maken en informatie te delen op een gebruiksvriendelijke en leuke manier. Dit kan door het plaatsen van tekst maar ook in de vorm van beeld en geluid.

Waarom hulp inschakelen?

X (voorheen Twitter), Instagram, LinkedIn, facebook of andere social media programma’s zijn een belangrijke bron in de communicatie met jouw klant. Iedereen, dus ook jij, kan eenvoudig vele berichten plaatsen in de vorm van nieuws, artikelen, podcasts, muziek, foto’s en video. Maar omdat al miljoenen bedrijven dit doen en er dagelijks al miljarden berichten worden verzonden, is opvallen in deze wirwar niet zo eenvoudig meer. Zomaar in het wilde weg een aantal berichten plaatsen, zal niet het gewenste effect opleveren. Wanneer je kiest voor een gedegen strategie, een professionele aanpak en de juiste combinatie van berichtgeving, kun je jouw bedrijf gegarandeerd naar een hoger niveau tillen door het gebruik van social media kanalen. Als social media specialist kan ik jou daarmee helpen!

Wat ik ga doen

De taken van een social media specialist zijn veel omvattend, maar bestaan over het algemenen uit de volgende stappen:

 • Bouwen van een online community
 • Ontwikkelen, uitvoeren, aansturen, analyseren, plannen en rapporteren van jouw campagnes en campagnes van jouw klanten via social media
 • Facebook-, Instagram advertising en affiliate marketing
 • Proactief signaleren van kansen
 • Creativiteit in het bedenken van acties

Zoek je een ervaren marketeer die commercieel en communicatief vaardig is en voor wie social media geen enkel geheim meer kent? Ben je op zoek naar een ervaren en gedreven social media specialist? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaand contactformulier.

Omring je met de juiste mensen

Media die je laat socialiseren met de omgeving waarin jij je bevindt, dat is eigenlijk in het kort social media. Als bedrijf zijnde betekent dit dus dat je jezelf moet gaan omringen met je doelgroep, zodat je de juiste mensen kunt benaderen. Pas dan komen jouw berichten die je plaatst op social media kanalen op de juiste plek aan. Je kunt jouw producten en diensten letterlijk aanbieden aan de mensen die geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Mijn taak als social media specialist is het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf en het leggen van contacten met de juiste doelgroep. In social media termen noemt men dit het bouwen van een community.

Campagne voeren

Ik kan je als social media specialist van dienst zijn bij het versterken van de betrokkenheid van jouw doelgroep via de door jou gewenste social media kanalen. Daarvoor maak ik eerst een uitgebreid social media plan. Zonder gedegen strategie kun je geen effectieve campagne voeren. Campagnes moeten namelijk haarfijn aansluiten op jouw producten en diensten, maar ook op bijvoorbeeld de jaargetijden en de activiteiten die zich rondom jouw werkzaamheden afspelen. Daarbij is de strategie ook nog afhankelijk van het soort kanaal dat je kiest. Een Facebook actie is nou eenmaal heel anders dan een actie op bijvoorbeeld LinkedIn. Ik help je graag met het opzetten van sterke campagnes en acties op de gewenste social media kanalen.

Meten is weten

Een goede campagne heeft het gewenste effect. Je social media campagne trekt nieuwe klanten aan of verhoogt de productverkoop. Zonder te meten wat een campagne doet, weet je niet of deze het gewenste effect heeft behaald. Het meten van de resultaten, ofwel het analyseren van de data, is erg belangrijk. Ik kan als social media specialist goed overweg met Google Analytics maar ook andere social media management software. Het is mogelijk om de resultaten te exporteren zodat ik je kan laten zien wat de resultaten zijn.

Reputatiemanagement

Als social media specialist bent ik verantwoordelijk voor alle online communicatie uitingen van jouw bedrijf of instelling zodat jij daar geen omkijken meer naar hebt, maar wel de vruchten van plukt. Ik plaats uit naam van het bedrijf tweets op X (voorheen Twitter), posts op Facebook en berichten op forums. Dit zijn afwisselend filmpjes, foto’s en tekstberichten, zoals vooraf is vastgesteld in het social media plan. Maar ook reageer ik op reacties van klanten over jouw producten of diensten. Om dit te kunnen doen, moet ik goed voorbereid zijn en precies weten wat de producten en de diensten die het bewuste bedrijf aanbiedt inhouden. Het is natuurlijk van groot belang dat ik de juiste informatie verstrek en daardoor eventuele imagoschade kan voorkomen. Dit noemt men reputatiemanagement. Als een klant bijvoorbeeld niet tevreden is over het product en hierover tweet dan is het mijn taak om hierop in te spelen om zo te laten zien dat jouw bedrijf begaan is met klanten.

Webcare

Verder kan ik als online media specialist ook verantwoordelijk zijn voor het beantwoorden van vragen die gesteld worden op het internet over jouw producten en diensten. Ik heb daarvoor specifieke kennis nodig over het product of de dienst. Het beantwoorden van klantvragen die gesteld worden via het internet wordt webcare genoemd.

Resultaten van werkzaamheden

Wanneer je als bedrijf zijnde gaat werken met een gedegen online marketing plan dat door een social media specialist is opgezet en wordt uitgevoerd, kun je de volgende resultaten bereiken:

 • Vergroten van naamsbekendheid
 • Omzetstijging
 • Concurreren
 • Koopgedrag beïnvloeden
 • Genereren van website traffic
 • Expertstatus ontwikkelen
 • Doelgerichte marketing
 • Reputatiemanagement
 • Werven van personeel

Zoek je een ervaren marketeer die commercieel en communicatief vaardig is en voor wie social media geen enkel geheim meer kent? Ben je op zoek naar een ervaren en gedreven social media specialist? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaand contactformulier.


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant