Zoekmachine marketing bureau2023-02-20T15:07:58+00:00
  • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Zoekmachine marketing bureau voor een sterke SEO strategie

Ben je op zoek naar een marketing bureau die jouw merk in de Google zoekresultaten van je doelgroep krijgt? Ik ben een ervaren online marketeer die ook gespecialiseerd is in zoekmachine optimalisatie (SEO), oftewel zoekmachine marketing. Met een strategische zoekmachine marketing specialist of bureau aan je zijde, kun je erop vertrouwen dat jouw online zichtbaarheid zal groeien en sessies zullen groeien.

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing wordt ook wel SEM genoemd, Search Engine Marketing. Deze term omvat SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising). Als zoekmachine marketing bureau focus ik me hier op SEO. Dit gaat om het optimaliseren van websites, en de content om hun zichtbaarheid en verkeer uit zoekresultatenpagina’s te verbeteren. Het doel van SEO is om de hoeveelheid en kwaliteit van organisch (niet-betaald) verkeer naar een website van zoekmachines zoals Google te vergroten.

Het ultieme doel van SEO is om meer verkeer naar een website te genereren, wat kan leiden tot een verhoogde merkbekendheid, meer betrokkenheid en uiteindelijk meer verkoop of conversies. Effectieve zoekmachine marketing vereist voortdurende inspanning en een diep begrip van hoe zoekmachines werken en welke factoren hun rangschikkingsalgoritmen beïnvloeden. Deze algoritmen veranderen namelijk continue.

Het belang van een strategische zoekmachine optimalisatie in je marketing plan

Wanneer je een marketingplan of strategie maakt, is zoekmachine optimalisatie (SEO) een van de belangrijkste onderdelen om in overweging te nemen. SEO heeft namelijk niet alleen te maken met online vindbaarheid, ook met de gehele gebruiksvriendelijkheid van de website. Denk aan waardevolle content die relevant en gerelateerd is aan je product of dienst. Maar ook aan een logische navigatiestructuur, backlinks van hoge kwaliteit en een gebruiksvriendelijke snelheid van de website. Dit alles bij elkaar zorgt voor meer zichtbaarheid, meer klantvertrouwen, langere website sessies en uiteindelijk meer conversies.

Wat doet een zoekmachine marketing of SEO bureau?

Als SEO of zoekmachine marketing expert kan ik verschillende diensten leveren om ervoor te zorgen dat jouw website meer sessies en conversies krijgt via zoekmachines zoals Google. Daarnaast verhoog ik de gebruiksvriendelijkheid van je website, dankzij het optimaliseren van website content.

Zoekwoorden- en marktonderzoek

Een van de belangrijkste diensten is zoekwoordonderzoek, waarbij het bureau onderzoekt welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt, welke zoekvolumes erbij horen, welke CPC waardes erbij horen en welke zoekwoorden het beste passen bij jouw producten of diensten. Op basis van dit onderzoek en passende marktonderzoek, kan het bureau jouw website optimaliseren door de content en de structuur en van de website aan te passen naar een logische hiërarchie.

Technische SEO

Een ander belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie is technische SEO. Bij technische SEO gaat het erom dat de website steeds sneller en beter wordt geïndexeerd door zoekmachines. Zo komt je website hoger in de zoekresultaten en komt er meer relevant organisch verkeer.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om de snelheid van de website goed en gebruiksvriendelijk te houden. Daarnaast is het belangrijk om de microdata (schema markup) zo uitgebreid mogelijk in te zetten. Zo krijg je meer zichtbaarheid in de zoekresultaten, en meer relevant verkeer naar je website.

Sterke linkbuilding

Daarnaast werk ik als zoekmachine marketing bureau aan sterke linkbuilding. Dit is een strategie die zorgt voor meer links van jouw website, op andere relevante en hoge kwaliteit websites.

Het idee achter linkbuilding is dat zoekmachines de website met meer kwalitatieve en relevante backlinks hoger zullen rangschikken in de zoekresultaten. Daarom is linkbuilding een belangrijke strategie om de zichtbaarheid en ranking van een website in zoekresultatenpagina’s (SERP’s) te verbeteren.

Het evalueren en analyseren

Uiteindelijk is het belangrijk dat ik als SEO marketing bureau je helpt bij het meten en analyseren van de resultaten. Het evalueren van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is van cruciaal belang om te bepalen of de geïmplementeerde strategieën en technieken succesvol zijn geweest in het verbeteren van de zichtbaarheid en prestaties van je website. De markt, de doelgroep en het Google algoritme is namelijk continue aan het veranderen. Het is belangrijk om als merk of ondernemer hierin mee te bewegen.

Het evalueren van de bronnen van het verkeer naar de website en het analyseren van de kwaliteit van het verkeer is een belangrijke stap bij het beoordelen van de effectiviteit van de SEO-strategie. Dit kan worden gedaan door middel van webanalyses die belangrijke informatie bieden over de demografie, het gedrag en de interesses van de bezoekers van de website.

Door de resultaten van de SEO-strategie te evalueren, kunnen de sterke en zwakke punten van de SEO-aanpak worden geïdentificeerd, wat kan helpen bij het verbeteren van de prestaties van de website en het behalen van betere resultaten in de zoekresultaten van zoekmachines.

De impact van een goed zoekmachine marketing bureau voor jouw website

Een goede zoekmachine optimalisatie is niet allen gericht op zoekmachines, maar vooral op gebruiksvriendelijkheid. Zoekmachines zoals Google richten zich namelijk vooral op gebruiksvriendelijkheid. Alle algoritme updates van Google gaan ook over het verbeteren van hun gebruiksvriendelijkheid als zoekmachine. De impact van SEO op websites kan daarom zeer significant zijn. Een goed uitgevoerde SEO-strategie kan helpen om de zichtbaarheid en het verkeer van een website te vergroten, wat kan leiden tot meer kansen voor conversies en het vergroten van de naamsbekendheid van het merk. Daarnaast zorgt het voor een interne verbetering van de website content, snelheid maar ook navigatiestructuur. Het gaat dus om het totale plaatje.

Daarnaast krijgt een website met kwalitatieve backlinks, van betrouwbare en relevante bronnen, hogere autoriteit en betrouwbaarheid in de ogen van zoekmachines en gebruikers. Dit kan op zijn beurt helpen om de ranking van de website te verhogen, en het vertrouwen van gebruikers te vergroten.

Benieuwd wat een zoekmachine marketing bureau voor jou kan doen?

Neem vrijblijvend contact op om meer te weten te komen over wat zoekmachine marketing voor jou kan doen. Wat kan er beter? Waarom is je verkeer uit zoekmachines zo laag? Of waarom is die bounce rate zo hoog vanuit Google? Samen gaan we kijken naar een persoonlijke en strategische plan van aanpak.

Neem contact met mij op via het contactformulier voor een afspraak.


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant