Wil jij meer bezoekers op jouw website? Een hoger aantal verkopen genereren? Dan moet je met zoekmachine optimalisatie aan de slag! Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachines. Zo word je beter gevonden in de zoekresultaten, met als resultaat meer websitebezoekers en vaak ook meer verkopen.
Alleen, hoe doe je dat eigenlijk? Ik heb enkele tips voor je op een rij gezet.

1. Zorg voor goede linkbuilding

Als er veel websites naar je website linken, zullen de zoekmachines jouw website als belangrijk gaan zien. Deze websites moeten altijd relevant zijn en passen bij jouw website. Stel dat jouw website over marketing gaat, dan moeten alle links hier ook bij passen. Ook interne links helpen je vindbaarheid te vergroten. Zo kunnen bezoekers ook nog eens eenvoudiger door jouw website klikken, om zo op belangrijke pagina’s terecht te komen.

2. Blijf nieuwe content plaatsen

Door regelmatig nieuwe content te plaatsen, blijft jouw website actueel. En dat is erg belangrijk voor de zoekmachines. Plaats wekelijks een nieuwsbericht of plaats de projecten die je hebt afgerond op je website. Dit zorgt ervoor dat jouw website hoger gewaardeerd wordt.

3. Doe goed zoekwoorden onderzoek

Door goed zoekwoorden onderzoek te doen, verhoog je jouw vindbaarheid. Waar wil je op gevonden worden? Bedenk waar mensen op zoeken als ze op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Gebruik meerdere zoekwoorden, want mensen zoeken niet op slechts 1 zoekwoord. Wil je lokaal mensen bereiken? Gebruik dan ook jouw plaatsnaam in het zoekwoord, bijvoorbeeld ‘SEO specialist Alkmaar’.

4. Zet jouw zoekwoorden op de juiste plek

Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt voor jouw teksten en ze ook op de juiste manier in de tekst staan. Zet de zoekwoorden op zichtbare plekken, zoals in de koppen, de paginatitel en in de metabeschrijving. Zoekmachines letten hierop en geven jouw website op basis hiervan een bepaalde ranking.

5. Zorg voor gebruiksvriendelijke teksten

Jouw teksten moeten zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Dit betekent dat ze prettig leesbaar en duidelijk zijn. Overmatig zoekwoorden in je teksten verwerken helpt niet. Sterker nog, de zoekmachines straffen je hier zelfs op af. Zorg er ook voor dat jouw teksten niet te lang zijn en verdeel ze onder in meerdere alinea’s. Dit draagt echt bij aan de leesbaarheid!

Hulp nodig met zoekmachine optimalisatie? Zet dan een professionele marketingexpert in. Ik help je graag op weg naar een hoge positie in de zoekmachines!