Communicatiemanager2023-02-09T10:01:08+00:00
  • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Communicatiemanager

‘Communication is key’, een Engelse quote die je regelmatig voorbij ziet komen. Hier is dan ook niets aan gelogen. Communicatie is namelijk een essentiële factor in een bedrijf. Zowel de externe communicatie met klanten of andere bedrijven, als de interne communicatie met medewerkers is zeer belangrijk voor het functioneren van jouw bedrijf.

Goede communicatie zorgt voor groei

Hoewel communicatie ervoor kan zorgen dat een bedrijf goed loopt, kan communicatie ook de reden zijn dat het mis gaat binnen een bedrijf. De manier en de kwaliteit van de communicatie binnen een organisatie of onderneming is dus van groot belang voor het functioneren van het gehele bedrijf. Het team dat verantwoordelijk is voor deze kwalitatieve communicatie dient optimaal te zijn, zij behoren als een geoliede machine samen te werken en met eenduidige en overduidelijke boodschappen naar buiten te treden. Het is daarbij een must dat alle medewerkers binnen de organisatie begrijpen wat de bedoeling is en wat van hen verwacht wordt.

Door mij als externe communicatiemanager in te schakelen, kan ik de communicatie binnen jouw bedrijf weer in goede banen leiden en zelfs versterken zodat de onderneming klaar is om verder te groeien. Wil je meer informatie over mijn diensten? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in.

Vastlopen op onduidelijkheden en vraagstukken

Kwalitatief goed en eenduidig communiceren is geen makkelijke opgave. Het komt nogal eens voor dat het communicatieteam voor uitdagingen komen te staan of daarin zelfs vastlopen met alle gevolgen van dien. Wanneer dit het geval is binnen jouw bedrijf, dan is het aan te raden om een communicatiemanager in te schakelen. Door mijn jarenlange ervaring in projecten binnen zowel kleine als grote bedrijven, beschik ik over de juiste vaardigheden om jou en jouw bedrijf op weg te helpen en een goede communicatie op gang te brengen. Daarnaast kan ik met mijn kennis en kunde jouw communicatieafdeling aansturen.

Leiding geven en opleiden

Tijdens mijn jarenlange ervaring als communicatiemanager, heb ik al veel bedrijven mogen helpen. Sommige ondernemers zitten vast in het web van communicatie en weten niet hoe zij hieruit moeten komen. Daarnaast zijn er veel bedrijven die graag een verandering door willen voeren binnen het communicatieteam maar niet weten waar te beginnen. Dit zijn twee belangrijke voorbeelden waar goede leiding, kennis en ervaring bij nodig is. Ook hierbij kan ik als communicatiemanager jou en jouw bedrijf ondersteunen. Zo geef ik op dit gebied advies en trainingen aan het team zodat zij met de juiste tools weer verder kunnen en de communicatie binnen jouw bedrijf aanzienlijk verbeterd. Om dit proces in goede banen te leiden, is het soms nodig dat ik medewerkers moet monitoren waardoor ik voor een langere periode als communicatiemanager betrokken zal blijven binnen jouw bedrijf. Ik doe als communicatiemanager dan ook alles wat nodig is om jouw bedrijf optimaal te laten communiceren en indien gewenst klaar te maken voor verdere groei.

Voor MKB en grote bedrijven

Wanneer je als ondernemer nog niet beschikt over een communicatieafdeling, kan ik je helpen om deze afdeling op te zetten binnen jouw onderneming. Of je nu een MKB’er bent of een internationaal bedrijf hebt, ik beschik over de juiste kennis. Door mijn jarenlange ervaring en kennis die ik heb vergaard als allround communicatiemanager kan ik je ondersteunen bij allerlei facetten die van belang zijn binnen de communicatie. De klanten die ik in het verleden al heb geholpen spreken over vakmanschap, betrouwbaarheid en loyaliteit. Dit zijn drie kernwaarden die ik als communicatiemanager en communicatie-expert hoog in het vaandel heb staan. Deze kernwaarden zijn nodig om jouw bedrijf naar een volgend niveau te tillen. Daarnaast werk ik volgens het principe ‘afspraak is afspraak’ en is het mijn doel om continuïteit in de communicatieafdeling van jouw bedrijf te bewerkstelligen.

Ik Jessica Henneman, kan als freelancer communicatiemanager bij jouw bedrijf worden ingehuurd. Nieuwsgierig naar wat ik in deze functie kan betekenen op de werkvloer en hoe ik daarmee jouw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende en kosteloze kennismaking.

Hoofdtaken van de communicatiemanager

Er zijn verschillende hoofdtaken die ik als communicatie manager zal uitvoeren binnen jouw bedrijf. Om te beginnen denk ik graag met je mee bij het samenstellen, bedenken, schrijven en redigeren van verschillende communicatiemiddelen. Hierbij ondersteun en adviseer ik het team van communicatiemedewerkers. Wanneer er nog geen communicatieafdeling is, zal ik dit proces zelfstandig uitvoeren met de input van jou en jouw onderneming. Ten tweede kan ik ondersteunen bij de communicatie tussen de verschillende medewerkers van jouw bedrijf. Wanneer je als bedrijf namelijk een grote communicatieafdeling hebt, waarbij de neuzen van de medewerkers niet dezelfde kant op staan, kan dit voor imagoschade zorgen. Het is dan ook belangrijk om deze neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Ik help je graag om jouw medewerkers te motiveren en om hen de goede weg te wijzen. Ten derde help ik je graag bij het opstellen van het communicatiebeleid binnen jouw bedrijf. Wanneer er al een communicatiebeleid is, kan ik ondersteunen bij het verbeteren van het bestaande beleid. In beide gevallen zal ik erop toezien dat dit beleid intern wordt opgepakt door jouw medewerkers. Ten vierde kan ik voor jouw bedrijf de contacten met pers, belangenorganisaties, vakbonden en medewerkers op mij nemen als communicatiemanager. Dit zorgt voor eenheid en een effectieve samenwerking.

Ik kan er als communicatiemanager voor zorgen dat de communicatieafdeling binnen jouw bedrijf weer beschikt over een duidelijke visie, zodat jouw bedrijf klaar is om te groeien. Soms is daarvoor een expert nodig, die ervoor zorgt dat iedere medewerker binnen de afdeling dezelfde kant op gaat en dat iedereen daarbij dezelfde werkwijze hanteert. Ik help je graag om de om een communicatieafdeling weer up and running te krijgen. Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant