Virtual Assistent (VA)2023-02-09T10:15:41+00:00
  • Scriptiebegeleiding Jessica Henneman

Gun jezelf een Virtual Assistent (VA)

Een Virtual Assistent is een onafhankelijke contractant die klanten, zoals de naam al zegt, op een afstand ondersteunt. Een Virtual Assistent (VA) kan op allerlei gebieden assisteren, de meest voorkomende functies zijn vaak administratief van aard, maar ze helpen ook bij een reeks andere taken die nodig zijn om een bedrijf te laten slagen. Vaak helpen ze bij de boekhouding, maar ook kunnen ze helpen bij (telefonische) sales, het creëren van content en andere marketingdiensten, enzovoort. Er zit wel verschil tussen de expertise van de verschillende Virtual Assistenten en zo zal een Virtual Assistent die gespecialiseerde diensten levert, zoals bijvoorbeeld het maken van content of andere marketinguitingen over het algemeen meer in rekening brengen dan iemand die helpt met administratieve diensten.

Benieuwd wat ik als Virtual Assistent voor jou kan betekenen? Gun jezelf een VA! Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Voordelen van een Virtual Assistent?

Virtual Assistenten kunnen diverse taken overnemen en daarmee het uiteindelijk runnen van een bedrijf gemakkelijker maken. Door het overnemen van taken kunnen ze je tijd besparen. Hierdoor kun jij de dus weer concentreren op wat jij het beste doet en je met jouw corebusiness bezig houden. De Virtual Assistent laat je de rest doen. Een voordeel van een Virtual Assistent is dat ze op freelance basis kunnen worden ingehuurd. Jij bepaalt dus zelf voor hoeveel uur je een Virtual Assistent nodig hebt. Als opdrachtgever ben je daarnaast dus niet verantwoordelijk voor werknemers gerelateerde belastingen en verzekeringen. De Virtual Assistent werkt immers zelfstandig. Bovendien zijn er aan een Virtual Assistent ook geen indirecte kosten verbonden ten aanzien van extra kantoorruimte, beschikbaar stellen van apparatuur en dergelijke. De Virtual Assistent werkt namelijk op afstand en voorziet zelf in deze behoeften. Daarnaast is de Virtual Assistant gespecialiseerd in het vakgebied waarvoor je hem of haar hebt ingehuurd, door hun expertise werken ze snel en efficiënt wat ook een kostenbesparing betekent.

Over welke kwaliteiten moet een Virtual Assistent bezitten?

Het ligt voor de hand dat een Virtual Assistent wel over bepaalde kwaliteiten moet beschikken. Ze werken immers op afstand dus is zijn de volgende eigenschappen van belang. Ze moeten betrouwbaar zijn, nauwkeurig werken, beschikken over uitstekende timemanagement vaardigheden, goed kunnen werken onder druk, zelfstandig werken en bereidheid tonen tot het nemen van initiatief. Daarnaast moeten ze uiteraard ook beschikken over goede communicatieve vaardigheden en een vriendelijke persoonlijkheid.

Heb jij dus ook een Virtual Assistent nodig?

Wil jij jouw bedrijf laten groeien, maar lijkt het alsof daarvoor te weinig uren in een dag te zitten? Dan ben je toe aan een Virtual Assistent. Als Virtual Assistent kan ik jou ontlasten. Je kunt mij, Jessica Henneman, inhuren als VA, waarbij ik allerlei taken van je kan overnemen. Op afstand! Op die manier krijg jij weer tijd en ruimte om aan jouw onderneming te bouwen, terwijl de andere belangrijke zaken gewoon worden geregeld.

Wil jij jouw bedrijf laten groeien, maar lijkt het alsof daarvoor te weinig uren in een dag te zitten? Dan ben je toe aan een Virtual Assistent. Als Virtual Assistent kan ik jou ontlasten. Je kunt mij, Jessica Henneman, inhuren als VA, waarbij ik allerlei taken van je kan overnemen. Vul nu onderstaand contactformulier in zodat we samen kunnen kijken wat ik voor jouw onderneming kan betekenen.

De VA ontzorgt

Een VA is een professional die jou als ondernemer op, de naam zegt het al, virtuele basis ondersteunt. De focus ligt hierbij op de uitvoering van alledaagse taken, maar je kunt mij ook inhuren voor specifieke projecten. Uiteraard ben ik daarbij degene die het werk daadwerkelijk uitvoert. Als VA ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van de af te leveren werkzaamheden en zorg ik ervoor dat de eigen taken en projecten tijdig en op een goede manier worden uitgevoerd. Kortom: ik ontzorg jou.

Een Virtual Assistent werkt op afstand. Via de Cloud, e-mail en Skype is dit prima te realiseren. De voordelen voor jou zijn:

  • Er zijn geen een extra kosten voor een werkplek, computer, apparatuur, reiskosten, etc.
  • Ik heb als VA geen instructies nodig over de uitvoering; ik kan direct voor je aan de slag. Bovendien heb ik jarenlange ervaring bij diverse bedrijven in met name Noord-Holland
  • Je bent niet verantwoordelijk voor werknemer gerelateerde belastingen en verzekeringen. Ik werk op freelance basis
  • Je wordt op allerlei dagelijkse taken ontzorgd, waardoor je je bezig kunt houden met de groei van jouw onderneming en de corebusiness
  • Je bent onafhankelijk van de aanwezigheid van een VA. Je kunt 24/7 eenvoudig informatie zenden en taken overdragen
  • Je kiest zelf voor hoeveel uur je mij als VA inhuurt
  • Staat er een groot project op de rol? Dan kun je met het inhuren van een VA heel makkelijk een extra kracht inzetten

Tijd en ruimte voor groei

Wil jij ook aan jouw bedrijf bouwen, en je bezighouden met je core business, maar heb je er gewoonweg geen tijd voor? Huur mij als VA in. Ik kan dan diverse taken van je overnemen. Zo krijg jij tijd en ruimte voor groei. Daarnaast kun je met mij sparren over nieuwe ideeën of projecten, kan ik tools waar mogelijk automatiseren en zelfs een nieuw team opbouwen. Ik sta bekend om mijn vakmanschap, kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en loyaliteit. Kenmerken die zeer van belang zijn voor een VA!

Benieuwd wat ik als Virtual Assistent voor jou kan betekenen? Gun jezelf een VA! Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.


Sparren over marketing?

Marketing is mijn passie. Mijn visie op het vak vind je terug in Publicaties. Ik vind het altijd interessant om andere meningen te horen, dus je reactie is zeker welkom. Wil je weten met welke projecten ik me op dit moment bezig houd? Kijk dan eens onder Professional. Ik sta altijd open voor nieuwe marketinguitdagingen. Dus als je eens wilt sparren, neem gerust contact met me op.

Jessica Henneman
Laatste publicaties
Ga naar de bovenkant