Tijdens het Mobile World Congress (25 – 28 februari) in Barcelona werden de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiele technologie gepresenteerd. Google gaf tijdens het congres aan dat er eind 2019 op 100 miljoen mobiele telefoons een Google Assistent App aanwezig is. Daarnaast werd de 5G-snelheid aangekondigd en konden bezoekers kennismaken met de opvouwbare mobiele telefoon. In deze blog lees je een korte samenvatting van MWC.

Google Assistant App

De missie van Google: Google Assistant op 100 miljoen mobiele telefoons, voor het einde van het jaar. Dit betekent dat we binnenkort allemaal een virtuele assistent kunnen hebben. Je kunt als gebruiker een gesprek aangaan met de app, vergelijkbaar met Siri van Apple en Alexa van Amazon.

Wie weet maak jij binnenkort via je Google Assistant een afspraak bij de kapper, doet jouw persoonlijke assistent ‘s ochtends de gordijnen voor je open, vertelt je assistent je wat voor weer het wordt vandaag en nog veel meer…. Hoe de Google Assistant precies gaat functioneren en wat je ervan mag verwachten blijft nog even in het midden, maar ik heb er hoge verwachtingen van! Deze video belooft in ieder geval veel goeds:

5G en de opvouwbare smartphone

Vind je dat internet nu al supersnel gaat? Maak dan je borst maar nat als 5G wordt geïntroduceerd. 5G kondigt aan zó snel te zijn dat al het andere eromheen vervaagt. We mogen ervan uitgaan dat deze nieuwe mobiele technologie ook einde 2019 beschikbaar is. De nieuwe mobiele telefoons zijn allemaal al compatibel met het nieuwe 5G-netwerk. Dit netwerk heeft een hogere capaciteit, veel hogere snelheden en een betere verbinding dan het 4G-netwerk. In deze video wordt er dieper op 5G ingegaan:

 

Het 5G-netwerk kun je eind 2019 meteen uitproberen op de nieuwe vouwbare smartphone. Ja, je leest het goed: vouwbaar. Net zoals een boek! Door een telefoon dicht en open te kunnen klappen, profiteer je van de compactheid van een smartphone en de schermgrootte van een tablet. Dus nee, het is geen comeback van de 00’s klaptelefoontjes. De Samsung Galaxy Fold is de eerste telefoon met een vouwbaar scherm: “de gebruiker heeft een groter scherm, waardoor een video bekijken, browsen over het internet of diverse apps tegelijk gebruiken gemakkelijker wordt”. Deze vouwbare telefoon is overigens binnenkort al op de markt voor zo’n $1980… Maar het is wel een leuke gadget, natuurlijk!

Ook Huawei komt met een smartphone die je kunt openslaan als een boek: de Mate X. Deze is nog futuristischer dan de Samsung, omdat het vouwbare scherm aan de buitenkant is geplaatst! Deze zomer is hij beschikbaar in Nederland voor het luttele bedrag van € 2299. Zie hier hoe de Mate X werkt:

Meer technologische snufjes

Uiteraard is bovenstaand maar een korte samenvatting van de presentaties op het Mobile World Congress. Maar dit zijn wel de meest spraakmakende technologische snufjes, als je het mij vraagt! Ik kan in ieder geval niet wachten om te kletsen met de Google Assistent, mijn smartphone te vouwen en supersnel te surfen op het 5G-netwerk. En jij? Ga jij alvast sparen voor de Mate X?